én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Mød administrationschefen: Niller startede som træner og sportschef

Annonce

Niels Esbensen har været en del af SønderjyskE siden skabelsen i 2004, og inden han blev administrationschef i 2009, var han blandt andet sportschef i klubben, hvor han skrev kontrakter med Simon Poulsen og Henrik Hansen. Bliv klogere på administrationschefen i Sønderjyske Fodbold her.

Af Stig Kongsted

– Spørg Niller, han ved det.

Niels Esbensen – bedre kendt som Niller – er et velkendt ansigt i Sønderjyske Fodbold, og han har været med i så mange år, at han har svar på stort set alt.

Niller var med, da Sønderjysk Elitesport A/S blev startet op i 2004, men hans historie i fodbolden i Haderslev strækker sig længere tilbage.

Fodbold har spillet en stor rolle i Nillers liv, så længe han kan huske. Han kom til Haderslev som treårig, og han trådte sine første fodboldstøvler i HFK, hvor karrieren toppede i Serie 1.

Siden gik han trænervejen i samme klub. Sammen med Stig Riisberg var han træner for det daværende U18-divisionshold, hvor blandt andre Carsten Detlefsen og Lars ”Mini” Hansen var håbefulde talenter.

I 1987 overtog Niller og Riisberg førsteholdet i HFK, og trænerduoen førte holdet fra Jyllandsserien til Danmarksserien, inden det i 1989 blev overtaget af Poul Hansen, der tog holdet videre op gennem rækkerne.

Niller fortsatte trænergerningen i årene efter, men fodboldbanen blev for alvor skiftet ud med kontorgangene i 2002, hvor han blev forretningsfører i HFK og blev udlånt til det daværende HFK Sønderjylland.

Fra 2003 til 2006 var han administrativ sportschef for HFK Sønderjylland og siden SønderjyskE, og det var faktisk ham, der skrev kontrakter med Henrik Hansen og Simon Poulsen – og var med til at sælge Simon Poulsen videre til FC Midtjylland.

Jacob ”Gaxe” Gregersen overtog sportschef-tøjlerne i 2006, men Niller fortsatte sit engagement i SønderjyskE, og i 2009 blev han ansat som administrationschef i SønderjyskE på fuldtid.

Her har han været ind til for ganske nylig, hvor Sønderjyske Fodbold havde et stort ønske om at tilknytte ham i den selvstændige fodboldadministration.

Niller ser tilbage på en god tid i Sønderjysk Elitesport, men han lægger ikke skjul på, at det føles helt rigtigt, at han nu er tilbage i et job i Haderslev Idrætscenter, hvor der er fuld fokus på fodbolden.

– Det føles som at komme hjem. Mit hjerte banker for fodbold, og jeg glæder mig til at have en hverdag, hvor jeg kan bruge alle mine kræfter på at hjælpe Sønderjyske Fodbold. Jeg har haft en god tid i Sønderjysk Elitesport, og jeg kommer til at savne mine tidligere kollegaer fra Vojens-kontoret samt fans og samarbejdspartnere fra de øvrige sportsgrene, men jeg møder ind med et smil i Haderslev Idrætscenter, og det føles helt rigtigt, at min hverdag igen er fyldt med fodbold, siger Niller.

Niels Esbensen, der har været en del af SønderjyskE-rejsen siden 2004, mener, det er helt logisk, at Sønderjyske Fodbold A/S nu stiller med sit eget hold uden for banen, efter Sønderjysk Elitesport A/S frasolgte fodbolddelen for to år siden.

– Det er den helt rigtige beslutning, at Sønderjyske Fodbold stiller med sit eget team. Der er mange krav til en fodboldklub, og det kræver dedikerede medarbejdere for at følge med udviklingen. Hvis vi skal være konkurrencedygtige, og hvis vi skal udvikle os yderligere, er det den helt rigtige vej, at fodbolden får sin egen stab uden for banen, og jeg er meget glad for, at jeg skal være en del af den videre vej, siger Niller.

Du kan kontakte Niller på 2323 1176 og  nje@soenderjyskefodbold.dk.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 26. April 19:00
  KIF
  Kolding IF
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Torsdag D. 18. April
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  0
  Vendsyssel FF
  VEN

Søg på Sønderjyske.dk

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke