Modstander-zoom: Et gensyn med Vejle Boldklub

Mandag klokken 19.00 tager vi imod Vejle Boldklub på Sydbank Park. Vi zoomer her ind på mandagens modstander.

I 12 år – fra 2008 til foråret 2022 – spillede Sønderjyske Fodbold og Vejle 15 indbyrdes kampe i 3F Superligaen, hvor det blev til fem sejre, en uafgjort og ni nederlag mod traditionsklubben fra Nørreskoven. På udebane har det været svært i Vejle, men koden blev knækket i Superligakampen den 1. maj 2022, hvor det blev til en 3-0-sejr i Nørreskoven. I denne efterårssæson var sejren tæt på at blive gentaget i NordicBet Ligaen, da de lyseblå lidt uheldigt tabte 1-2 efter en 1-0-føring på mål af Mads Albæk i det 11. minut.

På hjemmebanen ser det anderledes ud. Det er her sejrene mod Vejle er hentet, da det blev til fire sejre og en uafgjort ud af syv mulige i 3F Superligaen. Det tager vi med ind til mandagens kamp mod Vejle Boldklub i NordicBet Ligaen, hvor den seneste lidt dårlige hjemmebanestatistik skal vendes til noget positivt, og hvor vi med en sejr bevarer tæt kontakt til de andre tophold, så vi kan gå julepausen fortrøstningsfuld i møde.

Vejle Boldklub fører rækken med fire point ned til nummer to efter 16 spillerunder, men de har, ligesom andre af topholdene, været lidt i vanskeligheder mod rækkens bundhold de seneste kampe. 14. oktober tabte de 3-0 i Hobro, 29. oktober var de bagud 3-4 mod Nykøbing FC, men fik det i overtiden vendt til en 5-4-sejr, og i sidste rundes kamp på hjemmebane mod Hillerød smed de en 2-0-føring efter 70 minutter og tabte 2-3. I de tre kampe indkasserede vejlenserne ti mål, hvilket må siges at være meget for et tophold. Så måske er der kommet lidt grus i maskineriet hos vejlenserne, som de lyseblå så skal formå at udnytte til den tiltrængte sejr på hjemmebanen før vinterpausen.

Kampens profil #6 Raúl Albentosa

Den 34-årige spanske kæmpe på 193 cm. og 86 kg. bragede udligningen ind i Nørreskoven mod Sønderjyske Fodbold til 1-1 kort før pausen i sensommerens kamp. Den mand er bare livsfarlig, når han rykker med frem i feltet i standardsituationer, hvor han flytter alt på sin vej. Albentosa kom til Vejle i vinterens transfervindue 2021/22 og har taget vejlenserne med storm. Han fik en etårig kontrakt dengang, men viste det første halvår af sin kontrakt stort ansvar og lederskab med sine kvaliteter og store personlighed. Derfor forlængede man i sommers kontrakten med yderligere et år, så den populære spanier nu er i Vejle frem til sommeren 2024. Mr. cool, som de kalder ham i Vejle, har tidligere spillet i Eibar, Derby, Malaga, La Coruna, Gimnastic, CSKA Sofia og Din. Bucuresti, inden han ramte Nørreskoven for knap et år siden.