Ladefoged var skarp i sikker Future Cup-sejr over EfB

Mikkel Ladefoged scorede to gange og var involveret i de to øvrige mål, da vi mandag eftermiddag vandt 4-2 over EfB i Future Cup.

Søndagens skønne sejr i NordicBet Ligaen blev mandag fulgt op af en sejr i Future Cup, da EfB blev besejret med 4-2 på Haderslev Atletikstadion.

Kampen gav spilletid til en række af de spillere, der fik få eller ingen minutter i Køge, og Future Cup-kampen var således en god anledning til at få gode kampminutter i benene.

Også en række spillere fra akademiet kom i aktion – blandt andre Sebastian Jessen og Tinus Olesen i startopstillingen – og det var, som det skal være i Future Cup-turneringen, et hold med en lav gennemsnitsalder, der løb på banen.

Der blev gået til den fra start, og det var i det meste af kampen en ganske intens affære. Mikkel Hyllegaard var tæt på at bringe os i front i kampens indledning, da en velspillende Adnan Hadzic havde sat ham godt i scene, men afslutningen gik forbi mål.

Det var den største chance i kampen, ind til gæsterne slog til midtvejs i første halvleg. Bardhec Bytyqi spillede bolden på tværs til Oquassa Chong – to af EfB’s førsteholdsspillere – der inde foran mål kunne sætte bolden forbi en chanceløs Marcus Alstrup i Sønderjyske-målet.

Gæsternes føring holdt dog ikke længe. Tre minutter senere var der udlignet ved Lukas Björklund, der afsluttede godt i midten af feltet efter flot forarbejde af Mikkel Ladefoged og Mikkel Hyllegaard.

Især Ladefoged havde en god eftermiddag mod EfB. Han kom selv på pletten i slutningen af første halvleg, da han med et tørt hug fra kanten af feltet satte bolden ind tæt på den ene stolpe.

Også Hyllegaard var tæt på inden pausen, da han lobbede bolden mod mål, men gæsternes målmand fik akkurat lappen på, så bolden tog overliggeren i stedet for at sejle i nettet.

Vores tredje mål faldt efter et kvarters spil i anden halvleg. Denne gang var det med Ladefoged som oplægger, da han helt ude fra hjørneflaget smækkede en god bold ind til Tinus Olesen, der kunne score tæt under mål.

Mikkel Ladefoged var involveret i mange ting, og det var også ham, der fjernede den sidste rest af spænding i kampen, da han scorede til 4-1 med ti minutter tilbage af kampen. Denne gang med en klinisk afslutning, da han var alene igennem med vestjydernes målmand.

Lidt drama fik vi også med i slutminutterne. Lukas Björklund blev sparket i ryggen af en EfB’er, og det var svenskeren så utilfreds med, at han rejste sig og skubbede til gerningsmanden, men det var Björklund, der blev vist ud for den episode. En noget besynderlig episode, men det understregede dog, at der var kog under kedlerne til det sidste.

Philip Banda Sørensen var tæt på at øge til 5-1 i slutningen af kampen, men i stedet fik gæsterne reduceret til 4-2 kort før sidste fløjt ved Renzo Trotta.

Alt i alt en god indsats af hele holdet, hvor vi også fik set mange af akademispillerne i aktion, men Ladefoged faldt naturligvis i øjnene med to mål og to oplæg.

Den næste kamp i Future Cup spilles den 7. december, hvor vi møder FC København på udebane.

FAKTA
SønderjyskE-EfB 4-2 (2-1)
0-1 Oquassa Chong (22.), 1-1 Lukas Björklund (25.), 2-1 Mikkel Ladefoged (40.), 3-1 Tinus Olesen (62.), 4-1 Mikkel Ladefoged (82.), 4-2 Renzo Trotta (90.)

Vores hold: Marcus Alstrup – Sebastian Jessen (63. Jannick Liburd), Luka Racic (63. Philip Banda), Marc Dal Hende (78. Nikolai Jacobsen), Abdoul Salam Toure – José Gallegos (46. Benjamin Birkebæk), Adnan Hadzic, Lukas Björklund – Mikkel Ladefoged, Mikkel Hyllegaard (70. Villads Klindt), Tinus Olesen (70. Blend Istrefi)