Søg

Nu kunne vi godt bruge en “SønderjyskE”

Ejvind Trærup, 10. november 2017, kl. 11:17

678

Sæsonkortholder Ejvind Trærup er vores klummeskribent. Han skriver om stort og småt set fra plads L 125 på Pro Tech CNC Tribunen. Holdningerne er skribentens egne.

I svundne tider før sølvmedaljer, UEFA bold og mesterskabsspil opstod begrebet en “SønderjyskE”, når de lyseblå for Gud ved hvilken gang kæmpede sig ud af en tilsyneladende håbløs situation i bunden af Superligaen. Det mest markante eksempel var 2013/14 sæsonen, hvor vi før forårssæsonen var 5 point under stregen, men hvor det igen, igen lykkedes at rebe sejlene og sikre en ny superligasæson – ikke mindst takket være lejemålet på en vis østriger ved navn Okotie, der scorede 11 mål i de sidste 15 kampe!

Selvom det i den nye Superligastruktur er muligt at forny opholdet blot ved at vinde to straffesparks-konkurrencer i dobbeltopgørene i henholdsvis Playoff og Superliga-kvalen, er det ikke vejen frem, hvis målsætningen om minimum en 10. plads skal realiseres. Med henblik på at bringe den lyseblå skude ind i mere smult farvand inden de afgørende kampe, i det der p.t. mest ligner et af gruppespillene, vil en ny “SønderjyskE” være meget velkommen. Spørgsmålet er om den er påbegyndt med sejren over OB, eller om denne blot var en enlig svale! Det er yderst tvivlsomt om en ny optur kan blive markant nok til at bringe SønderjyskE i mesterskabsspillet som i sidste sæson.

Brøndby, FCM og FCN synes sikre på at kvalificere sig, og FCK skal kvalificere sig. Så er spørgsmålet, om Hobro og Horsens kan stå distancen i forhold til storklubberne AaB og OB, der på trods af nederlagene til SønderjyskE overordnet set og i egen selvforståelse bør ende i Mesterskabsspillet. Det vil formentlig være i konkurrence med denne kvartet, at SønderjyskE og måske Lyngby skal forfølge den spinkle mulighed for at slutte i top seks.

Uanset hvad vil det være en fordel at skrabe flest mulige points sammen i den mest jævnbyrdige Superliga, der er set i flere år – ikke mindst til det gruppespil, der tegner mest sandsynligt. Hvis OB kampen var starten på en ny “SønderjyskE”, ser det sort ud for to af mesterskabskandidaterne FCK og Brøndby, der stiller op på Sydbank Park inden vinterpausen. SønderjyskEs mulige første superligasejr over FCK vil reelt gøre dem til forhenværende kandidater for denne sæsons vedkommende – medmindre opturslogikken også rækker til en sejr over Brøndby! Jævnbyrdigheden i Superligaen understreges af de svære udekampe mod Randers og Horsens.

Hjemmepublikummets støtte er en vigtig forudsætning for en optur for landsdelens fodboldflagskib. Det har derfor været nedslående at læse de mildt sagt mindre konstruktive kommentarer på de sociale medier i den sejrsløse periode, SønderjyskE har været igennem. Rigtige supportere støtter holdet både i medgang og modgang – allerbedst illustreret ved Sønderjyske Fodbold Support, der med en håndfuld af den “hårde kerne” troppede op en kold og våd lørdag til den afsluttende træning før Hobro kampen og trodsede den sejrsløse stime og støttede truppen og trænerne med flag og sange! Godt gået gutter!

Udover den elementære spænding, der er omkring SønderjyskEs muligheder i øjeblikket, er der også tradition for, at SønderjyskE spiller bedst mod de bedste. Derfor er der al mulig grund til at møde op på Sydbank Park til året sidste hjemmekampe og få en fodboldoplevelse i kampene mod to af Danmarks bedste fodboldhold – gerne som et par etaper i en ny “SønderjyskE”!

Derfor: Når vi har fået Landsholdet sendt til en by i Rusland: Mød op på Sydbank Park og støt de lyseblå i kampene mod FCK og Brøndby!

Ejvind Trærup
Plads L 125 Pro Tech CNC Tribunen


Del på de sociale medier:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus