Søg

1 point fra Europa. 3 point fra medaljer.

Rasmus Andersen, 20. maj 2016, kl. 20:01

Af Rasmus Andersen

SønderjyskE kunne inden dagens kamp sætte AaB, Brøndby og FC Midtjylland under maksimalt pres, da man indledte 31. spillerunde i ALKA Superligaen. 4 point i de sidste 3 kampe ville betyde Europa League i næste sæson, mens 3 point i dagens kamp ville tvinge AaB til at vinde alle deres resterende 3 kampe, for at hente SønderjyskE.

SønderjyskE startede kampen med fuld fart over de to kanter. Absalonsen blev flere gange sat i scene i venstre side, men især Simon Kroon på højre kanten var yderst veloplagt. Flere gange var Kroon på bolden, og hans indlæg var giftige gang på gang.

Det var dog ikke som assistmager, men som målscorer, at Simon Kroon satte sig virkelig i scene. Efter 7 minutter kom Absalonsen til baglinjen, hvor han sendte et fremragende fladt indlæg på tværs, og inde foran kunne Simon Kroon iskoldt sparke bolden ind i hjørnet til 1-0 til SønderjyskE. Til kæmpe jubel på Sydbank Park.

Selvom føringen efterfølgende gjorde, at SønderjyskE spillede glimrende fodbold, så var den næste scoring til udeholdet.

Anders K Jacobsen har været i god målform på det sidste, og efter 16 minutter var han helt fri i feltet, og kunne sparke bolden ind bag en, ikke helt heldig, Marin Skender.

Udligningen gav dog bare mere blod på tanden hos de lyseblå helte. Spillet foregik omkring gæsternes straffesparksfelt, hvor Simon Kroon fortsat var i hopla. Han satte flere mand af, og satte fart i spillet. Endnu en mand man kunne fremhæve i første halvleg var Janus Drachmann, der erobrede alt på midtbanen, godt assisteret af Adama Guira. Det var dog ingen af de to midtbanegeneraler, der kunne kalde sig for hverken målscorer eller assistmager på målet til 2-1. Endnu engang skal vi kigge på den svenske venstrekant, Simon Kroon. Kroon lagde bolden op til Bechmann, der alene mod 2 forsvarsspillere driblede, lagde bolden til rette og sparkede bolden op i det lange hjørne! Eufori på Sydbank Park, nu lugtede det endnu engang af 3 point!

Stillingen 2-1 holdt til pausen.

I anden halvlegs indledning var SønderjyskE bedst, men OB fik afværget og kom godt tilbage. Ingen af holdene var dog for alvor farlige, med undtagelse af et enkelt forsøg fra Tommy Bechmann.

Efter 65 minutter blev et indlæg i OB feltet clearet, men dommeren fløjtede. Straffespark til SønderjyskE. Marc Pedersen havde fået en albue i hovedet, og der var helt korrekt dømt straffespark.

Johan Absalonsen fik æren, og han omsatte stensikkert forsøget fra ellevemeterpletten til mål. 3-1 til SønderjyskE, nu var sejren for alvor undervejs, og presset kastet videre på de andre hold i toppen af ALKA Superligaen.

I kampens slutminutter gik resten af gassen ud af OB ballonen, og sejren kunne med flot pasningsspil og bolden i egne rækker aldrig komme i fare.

Dommeren kunne fløjte kampen af, til stående applaus fra hele Sydbank Park!

3-1 til SønderjyskE. 6 point ned til FC Midtjylland, 7 point ned til Brøndby og 9 point ned til AaB. Det dufter for alvor af europæisk fodbold i Haderslev, og forhåbentlig også medaljer!


Del på de sociale medier:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus