én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Topscorer hjem til SønderjyskE – Lassen stopper

Annonce

Skanderborg Håndbolds topscorer, Rikke Hoffbeck Petersen, skifter efter denne sæson tilbage til SønderjyskE. Hun afløser på fløjen Mette Degn Lassen, som har valgt at stoppe karrieren til sommer.

Rikke Hoffbeck skiftede for tre år siden SønderjyskE ud med EH Aalborg, hvor hun sidste sæson blev holdets topscorer i 1. Division. At hun også kan lave mål i Kvindeligaen har hun vist denne sæson, hvor sønderjyden er nummer syv på topscorerlisten med 80 mål i 15 kampe. Fra næste sæson går hun igen på måljagt på SønderjyskE’s venstre fløj på en to-årig kontrakt.

– Jeg glæder mig til at vende hjem. SønderjyskE har et attraktivt setup og gang i et rigtigt spændende projekt, som jeg meget gerne vil være en del af, siger 25-årige Rikke Hoffbeck.

I barndomsårene brugte hun mange timer i Dybbøl Hallen, og efter et år på Sportsefterskolen SINE kom hun i 2014 til SønderjyskE Ungdom. Allerede året efter fik hun debut på førsteholdet.

– SønderjyskE er og bliver min klub, og jeg husker med glæde tilbage på tiden. Derfor ser jeg også meget frem til at kunne trække i den lyseblå trøje igen og være med til at tage det næste skridt med klubben, forklarer den hurtige fløjspiller.

Cheftræner Peter Nielsen kom til SønderjyskE i Hoffbecks seneste sæson i lyseblåt, og han glæder sig til at kunne arbejde sammen med hende igen. Udover de åbenlyse offensive kvaliteter, så fremhæver han også hendes forsvarsspil og ikke mindst høje arbejdsmoral.

– Det er en spiller, som vi tror på og som passer godt ind. Hun er en kontramaskine uden lige og en fighter med SønderjyskE-DNA’et og arbejdshandskerne på. Hun vender hjem og forstærker os efter at have bevist sig i andre klubber. Jeg er samtidig overbevist om, at vi sammen kan udvikle os yderligere, siger Peter Nielsen.

Han får dermed også lukket hullet efter Mette Degn Lassen, som indstiller håndboldkarrieren efter denne sæson.

– Mette er en spiller, som vil SønderjyskE rigtig meget, men der er også andet i livet end håndbold. Jeg kommer til at savne hendes dedikation og gode humør, som smitter alle på holdet. Heldigvis har vi glæde af hende resten af sæsonen, udtaler Peter Nielsen.

Efter ophold i Skanderborg, Fredericia og Horsens vendte sønderjyden Mette Degn Lassen forrige sæson tilbage til SønderjyskE, hvor det hele startede. Hun spillede i Rødekro IF og SønderjyskE Ungdom, inden hun fik debut på førsteholdet.

– Jeg blev gift i sommer og har en mand, som jeg er glad for, og så har jeg også et arbejde, som jeg trives med. Jeg bliver 30 senere på året, og det er lidt naturens gang, at der på et tidspunkt skal ske noget andet i livet end at spille håndbold på højt plan. Det var hos SønderjyskE, at jeg startede karrieren, og jeg er glad for, at det også er her, at jeg kommer til at slutte den, siger Mette Degn Lassen.


Mette Degn Lassen er i gang med sin sidste sæson

Fotos: Jürgen Schadow (2019) og Preben Christensen (2023)

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 6. Oktober 18:30
  FCF
  FC Fredericia
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Lørdag D. 30. September
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  4
  :
  0
  B.93
  B.93

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke