To livsvigtige point i hovedstaden efter drama

SønderjyskE hentede en dejlig og vigtig sejr, da udekampen hos Ajax København i Kvindeligaens kvalifikationsspil blev vundet med 29-27.

Sejren blev skabt efter en god holdindsats. Værterne førte med 15-14 ved pausen, men det var den eneste gang, at Ajax var foran i første halvleg. Ti minutter inde i anden halvleg var stillingen lige med 20-20 på tavlen i i Bavnehøj Arena. Efterfølgende trak SønderjyskE fra til 26-21 og 28-23. Alligevel blev det lidt for spændende til sidst, da hjemmeholdet scorede fire gange i træk og fik reduceret SønderjyskE’s føring til et enkelt mål med et minut tilbage. Sarah Paulsen ramte stolpen, men heldigvis kunne Ricka Falk Gindrup følge op og score til slutresultatet 29-27. Det udløste selvfølgelig stor jubel blandt spillere, ledere og de medrejsende supportere. Topscorere for SønderjyskE blev Paulsen og Louise Ellebæk med hver seks fuldtræffere.

– Jeg synes, at det var en fortjent sejr, men det blive lige lidt for spændende til sidst. Vi havde forberedt os godt de sidste tre uger til kampen, og offensiven og kontrafasen fungerede ganske godt. Defensiven fik vi også styr på i anden halvleg, og det blev afgørende, forklarer cheftræner og sportschef Peter Nielsen veltilfreds.

Mens Ajax står noteret for et rundt nul i kvalifikationsspillet, så har SønderjyskE via et bonuspoint og dagens sejr nu tre point. Onsdag kan SønderjyskE tage et meget stort skridt mod en ny sæson i Kvindeligaen, når det gælder udekampen i Ringkøbing. Den 23. og 26. april venter der hjemmekampe mod henholdsvis Horsens og Skanderborg.

Ajax København – SønderjyskE 27-29 (15-14)
Mål: Louise Ellebæk 6, Sarah Paulsen 6, Josefine Dragenberg 3, Katja Johansen 3, Lea Hansen 3, Olivia Simonsen 3, Ricka Falk Gindrup 2, Pernille Johannsen 2 (1), Eline Osland 1
Udvisninger: Ajax 3, SønderjyskE 2