én landsdel
ét sammenhold

Annonce

SønderjyskE pressede igen Team Esbjerg

Annonce

Et velspillende SønderjyskE-hold gav i den svære udekamp hos Team Esbjerg vestjyderne kamp til stregen. Værterne trak i slutminutterne dog fra til en sejr på 34-29.

Det syd- og sønderjyske lokalopgør i Kvindeligaen var længe spændende. SønderjyskE førte midtvejs i første halvleg med 10-8, inden Esbjerg fik momentum igen. Ved pausen førte Esbjerg 19-14, men SønderjyskE kom tilbage. Midt i anden halvleg fik Sarah Paulsen udlignet til 23-23, og med under 12 minutter tilbage af kampen var stillingen 25-24 til Esbjerg. Det gjorde også, at superstjernen Henny Reistad blev brugt flittigt hos hjemmeholdet i slutfasen.

– Vi leverede en fantastisk indsats, hvor vi lykkedes med mange ting og fulgte med dem i 48 minutter. Vi havde en gameplan, hvor meget fokus var på Reistad skulle holdes fra scoringer og Mørk fra assists. Den mission lykkedes, men Esbjerg har så også et fænomenalt hold med landsholdsspillere som Tranborg, Møller og Breistøl, siger cheftræner Peter Nielsen.

Reistad lavede otte mål i kampen, men tre af dem var på straffekast. Til sammenligning lavede hun i søndags 17 mål i en Champions League-kamp. Hos SønderjyskE gik Mette Degn Lassen, Louise Ellebæk og Sarah Paulsen forrest med målscoringen. Trioen lavede hver seks mål. I SønderjyskE-målet kom Alberte Stenderup op over 40 i redningsprocent takket være god hjælp fra holdkammeraterne i defensiven.

– Vores forsvarsspil var sublimt. Vi præsterede på et rigtigt højt plan mod en rigtig god modstander. Mentalt er vi et rigtigt godt sted. Ligesom udekampen i Odense, så viser vi, at presset fra et stort publikum ikke generer os, men nærmest løfter os. Og så er det fedt at se så mange lyseblå fans bakke os op en hverdagsaften på udebane, siger Peter Nielsen.

Allerede på tirsdag den 24. januar er der kamp igen. Hjemme i Arena Aabenra kommer Ikast Håndbold på besøg med kampstart kl. 19.00.

Team Esbjerg – SønderjyskE 34-29 (19-14)
Mål: Mette Degn Lassen 6, Louise Ellebæk 6, Sarah Paulsen 6, Olivia Simonsen 4, Pernille Johannsen 4 (1), Lea Hansen 1, Josefine Dragenberg 1, Eline Osland 1
Udvisninger: Esbjerg 3, SønderjyskE 2
Tilskuere: 1.710

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Træningskampe
  Lørdag D. 29. Juni 11:00
  FCM
  FC Midtjylland
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Søndag D. 2. Juni
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  1
  :
  1
  Kolding IF
  KIF

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke