én landsdel
ét sammenhold

Annonce

SønderjyskE henter stærk bagspiller hjem fra Frankrig

Annonce

Bagspilleren Ida Lagerbon skifter til sommer til SønderjyskE Damehåndbold efter fire år i udlandet.

De sidste to år har 24-årige Ida Lagerbon spillet i franske Chambray Touraine Handball, og inden da blev det til to år i svenske IK Sävehof med kampe i henholdsvis European League og Champions League. De kommende to år hedder hjemmebanen Arena Aabenraa.

– Det er et kæmpe scoop. Vi har været i kamp med mange andre klubber om hendes underskrift, og jeg er selvfølgelig enorm glad for, at hun har valgt at komme til SønderjyskE. Det fortæller lidt om, hvor vi er på vej hen som klub, siger cheftræner og sportschef Peter Nielsen tydeligvis stolt.

Ida Lagerbon har i Danmark spillet for BK Ydun, FC Midtjylland, Fredericia HK og Ringkøbing Håndbold. I Fredericia, hvor hun som teenager blev topscorer i 1. Divison, havde hun SønderjyskE-assistenttræner Mikael Jensen som træner, mens Peter Nielsen spillede på klubbens herrehold. Året efter blev hun Ringkøbings topscorer i ligaen, inden turen gik til udlandet.

– Efter fire år i udlandet fortalte min mavefornemmelse mig, at jeg skulle hjem til Danmark, som jeg anser som en af verdens bedste ligaer. Da Peter præsenterede SønderjyskE og det igangværende projekt, var jeg egentlig ikke i tvivl om min næste destination.

– Jeg ser SønderjyskE som en klub i fremgang og med et utroligt spændende setup med en ambitiøs trup og professionelle faciliteter, der danner gode rammer for udvikling, både individuelt og som hold, hvilket jeg vægter utrolig højt. Jeg ser frem til at kunne bidrage og løfte holdet yderligere i Kvindeligaen, udtaler Ida Lagerbon.

Med Chambray spillede hun European League, og begge år hos Sävehof tørnede hun ud i Champions League, hvor hun 2019/20 blev nomineret til bedste unge spiller. Hendes erfaring fra kampe på øverste hylde og ikke mindst hendes professionalisme og vindermentalitet skal være med at til at løfte SønderjyskE.

– Det er en spiller, som har vi har et godt kendskab til og har fulgt gennem årene. Hun er en dygtig venstre back med et godt skud, og så er hun også stærk i sammenspillet med stregspillerne som playmaker. En komplet tovejsspiller, der passer godt ind i vores koncept. Oveni er Ida en meget dedikeret og målrettet spiller, som kalder en spade for en spade, forklarer Peter Nielsen.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 6. Oktober 18:30
  FCF
  FC Fredericia
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Lørdag D. 30. September
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  4
  :
  0
  B.93
  B.93

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke