én landsdel
ét sammenhold

Annonce

SønderjyskE henter fløjspiller hos ligaens tophold

Annonce

Katja Johansen fra Odense Håndbold har underskrevet en toårig kontrakt med SønderjyskE Damehåndbold. Den fynske fløjspiller tiltræder til sommer, hvor der samtidig tages afsked med Jackie Moreno.

SønderjyskE Damehåndbold får tilgang af endnu en ligaspiller i næste sæson.

21-årige Katja Johansen spiller i øjeblikket for Odense Håndbold, der er tophold i Bambusa Ligaen, men i jagten på flere spillerminutter og i bestræbelserne på at udvikle sig yderligere skifter hun til sommer til SønderjyskE, hvor hun har lavet en toårig aftale.

Sportschef og cheftræner Peter Nielsen er meget begejstret for tilgangen af den unge venstrefløj.

– Jeg er utrolig stolt over, at det er lykkes os at skrive kontrakt med Katja Johansen for næsen af flere klubber, og jeg ser det som en blåstempling af det projekt, vi har gang i.

– Hun kommer fra en topklub i Bambusa Ligaen, der er med i Champions League, så hun er blevet matchet på allerhøjeste niveau. Nu kommer hun ned til os i Aabenraa for at udvikle sig yderligere ved at spille flere minutter, end hun gør i Odense nu.

– Hun har en god fysisk og størrelse, så vi kan komme til at spille lidt anderledes angrebsspil. Jeg har også en plan med, at vi skal se, om vi kan få hende til at dække en back, da hun er dygtig i det defensive spil.  Jeg glæder mig meget til at se hende i den lyseblå trøje, siger Peter Nielsen.

Katja Johansen ser frem til skiftet til SønderjyskE Damehåndbold og hjemmebanen i Arena Aabenraa.

– Jeg ser rigtig meget frem til at skifte til SønderjyskE. Det, der tiltaler mig ved klubben, er dens høje ambitioner om en plads i ligaen, træningsmiljøet og hele klubbens setup. Jeg har selv meget høje ambitioner om at udvikle mig som spiler og få en større spillemæssig rolle.

– Jeg glæder mig rigtig meget til at møde holdet, trænerteamet og alle rundt omkring holdet. Jeg glæder mig også til at skulle kæmpe for, at SønderjyskE skal komme i ligaen og ikke mindst til at udvikle mig som spiller, siger Katja Johansen.

Når SønderjyskE til sommer skal sige goddag til Katja Johansen, skal der også siges farvel til Jackie Moreno, der også spiller venstre fløj. Svenskeren har ellers endnu et år i sin kontrakt, men hun får lov at forlade klubben før tid.

– Hun har bedt om at komme ud af sin aftale, da der har været bud efter hende fra andre klubber. Vi har som klub en filosofi om, at når spillere satser på SønderjyskE og bruger os som springbræt, så accepterer vi, at det er den plads, vi har i fødekæden i øjeblikket, og vi vil ikke stille os i vejen for en spiller. Vi er rigtig glade for Jackie Moreno, og nu skal vi sammen gøre sæsonen godt færdig, inden vi tager afsked med hende, siger Peter Nielsen.

FAKTA
Katja Johansen
Position: Venstre fløj
Født: 30/4/2000 (20 år)
Højde: 173 cm.
Tidligere klubber: Odense Håndbold, GOG, Kerteminde HK

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Træningskampe
  Lørdag D. 29. Juni 11:00
  FCM
  FC Midtjylland
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Søndag D. 2. Juni
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  1
  :
  1
  Kolding IF
  KIF

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke