SønderjyskE gav Team Esbjerg kamp til stregen

SønderjyskE spillede en flot kamp mod titelkandidaterne fra Team Esbjerg, der måtte slide hårdt for sejren. Kampen i Arena Aabenraa sluttede med 22-26.

Med syv minutter tilbage af kampen stod der 20-21 på måltavlen, men Lea Hansen måtte se træværket stå i vejen for sin afslutning. Det var fjerde afslutning i træk, hvor sønderjyderne ikke kom til scoring. I stedet trak gæsterne fra i slutfasen. Inden kampen havde SønderjyskE-cheftræner Peter Nielsen udtalt, at hvis holdet tabte, så skulle man ”dø med støvlerne på”. Og det må man sige, at holdet gjorde. Efter kampen var assistenttræner Mikael Jensen ærgerlig.

– Ja, vi døde med støvlerne på. Vi er alle skuffede lige nu, men samtidig er jeg også meget stolt over vores præstation. Vi pressede dem hele vejen, og selvom Esbjerg har nogle skader, så havde de stadigvæk mange landsholdsspillere inde på banen, fortæller Mikael Jensen.

Esbjerg-stjernen Nora Mørk, der efter kampen måtte stille og til flere selfies og autografer, måtte se kampens første afslutning reddet af Stine Broløs. Og det blev til startskuddet til en udfordrende eftermiddag i Aabenraa for Mørk og Co.

Godt nok førte Esbjerg en overgang med fem mål, men ved pausen var stillingen reduceret til 12-15. Og i starten af anden halvleg fik SønderjyskE for alvor fat i modstanderen. Da en meget velspillende Sofie Schelde-Rasmussen med et af sine fire mål gjorde det til 16-16 var der kontakt. Efterfølgende udbrød der stillingskrig. Rutinerede Rikke Poulsen storspillede i Esbjerg-målet og fik samtidig god hjælp af træværket. Heldigvis leverede Alberte Stenderup også gode redninger i den anden ende.

Ved stillingen 20-21 tog Esbjerg-topscorer Michala Møller sagen i egen hånd og scorede et par mål, som gjorde, at kampen tippede til gæsternes fordel i slutminutterne.

– De spillede lige lidt mere klogt og rutineret end os, men kampen tippede først helt til sidst deres vej. Vi brændte et par store chancer og laver så fejl i forsvaret, og det blev afgørende. Det var de små marginaler, udtaler Mikael Jensen.

Sarah Paulsen blev SønderjyskE-topscorer med fem mål. Josefine Dragenberg var igen stærk på stregen, hvor hun scorede fire gange på fire forsøg. I målet endte Alberte Stenderup med en redningsprocent på 36.

Fredag den 9. september spiller SønderjyskE udekamp hos Ikast Håndbold, og onsdag 14. september kl. 19.00 gælder det kampen i Arena Aabenraa mod Viborg HK.

SønderjyskE – Team Esbjerg 22-26 (12-15)
Mål: Sarah Paulsen 5, Josefine Dragenberg 4, Sofie Schelde-Rasmussen 4, Louise Ellebæk 3, Mette Degn Lassen 2, Lea Hansen 1, Katja Johansen 1, Olivia Simonsen 1, Pernille Johannsen 1 (1)
Udv.: SønderjyskE 1, Esbjerg 2