én landsdel
ét sammenhold

Annonce

Sejr i hovedstaden

Annonce

SønderjyskE sluttede grundspillet i Kvindeligaen med en sejr på 26-22 hos Ajax København. En kamp, hvor SønderjyskE aldrig var bagud og viste god bredde og stærkt forsvarsspil.

Sejren betyder, at SønderjyskE slutter grundspillet på en 11.-plads og dermed starter ud med to udekampe i kvalifikationsspillet. Faktisk er næste kamp nøjagtig samme sted, da Ajax København tager imod den 16. april i åbningskampen i kvalifikationsspillet, hvor SønderjyskE tager et bonuspoint med over. Havde SønderjyskE tabt, så var det i stedet blevet til en 12.-plads og to hjemmekampe til at starte med. Det kunne måske tolkes som en fordel, men det var ikke et tema.

– Det er altid dejligt at vinde. Vi gik efter sejren, og den mission lykkedes. Vi spillede en god fysisk kamp og stod rigtigt godt i forsvaret, siger cheftræner Peter Nielsen.

Faktisk lavede Ajax blot 16 mål i almindeligt spil. Seks af værternes mål blev sat ind på straffekast, der flere gange blev dømt efter situationer, hvor SønderjyskE-spillerne kom til at dække for fladt. Det var en af de få skønhedspletter i en rigtig god udekamp. Flere bærende spillere sad igen over, og heller ikke alle fik fuld spilletid. Pernille Johannsen scorede fem gange ligesom Olivia Simonsen, der lavede fem assists oveni. Unge Tine Geertsen markerede sig igen stærkt og lavede fire mål. I målet nåede Alberte Stenderup op på en redningsprocent på 33 på trods af de mange Ajax-straffekast.

– Vi har en god vinderkultur. Selvom vi mangler nogle spillere, så er der andre, som tager over, forklarer Peter Nielsen.

Kampene i kvalifikationsspillet:
16.04. Ajax København – SønderjyskE
19.04. Ringkøbing Håndbold – SønderjyskE
23.04. SønderjyskE – Horsens HE
26.04. SønderjyskE – Skanderborg Håndbold
Horsens og Ringkøbing har to bonuspoint, mens SønderjyskE og Skanderborg har et enkelt, og Ajax har nul point. Det dårligste hold efter de fire runder skal spille knald-eller-fald-kampe mod toeren fra 1. Division.

Ajax København – SønderjyskE 22-26 (8-11)
Mål: Olivia Simonsen 5, Pernille Johannsen 5 (1), Tine Geertsen 4, Sofie Schelde-Rasmussen 3, Eline Osland 3 (1), Kajta Johansen 2, Lea Hansen 2, Josefine Dragenberg 1, Ricka Falk Gindrup 1
Udvisninger: Ajax 1, SønderjyskE 1
Tilskuere: 184

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 26. April 19:00
  KIF
  Kolding IF
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Torsdag D. 18. April
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  0
  Vendsyssel FF
  VEN

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke