Rekordsejr i Kvindeligaen: SønderjyskE vinder med 14 mål

SønderjyskE’s håndboldkvinder skrev lørdag eftermiddag historie med en historisk stor ligasejr og slog dermed en ti år gammel rekord. Gæsterne fra Silkeborg-Voel KFUM blev kørt over med cifrene 36-22 hjemme i Arena Aabenraa.

Tilbage i januar 2013 vandt SønderjyskE en kamp i Kvindeligaen med otte mål over Aalborg DH via 29-21. Den rekord blev forbedret med maner i dag. Inden opgøret havde mange ellers spået om en tæt dyst mellem de to hold, og ved pausen stod der da også næsten helt lige med 17-16, men så gik det stærkt. Anden halvleg blev vundet af de lyseblå med hele 19-6 og dermed endte SønderjyskE med en rekordsejr på plus 14.

Efter kampen var cheftræner Peter Nielsen meget glad, men også lidt målløs over hvor flyvende holdet var mod et hold, som sidste sæson kom i slutspillet og åbnede Kvindeligaen med en sejr i første spillerunde.

– Vi har i kampene mod stærke hold som Odense og Ikast haft svært ved at lave mål. Det var derfor rart at se, at angrebsspillet og kontraspillet fungerede i dag. Defensiven haltede i første halvleg, men vi lavede nogle justeringer i pausen, og det må man sige, virkede helt efter hensigten, forklarer Peter Nielsen.

Det nye trekløver med topscorer Line Uno, Ida Lagerbon og Rikke Hoffbeck gik forrest med målscoringen. Trioen stod for 20 af målene, men værd at bemærke, så kom alle markspillere på måltavlen.

– Alle byder ind og bidrager til sejren i dag. Det var hele holdet og en stærk defensiv, som banede vejen til to dejlige point. Og så viser vi også stor kynisme og begår ganske få fejl. Spiller vi sådan, så er vi meget svære at spille imod, udtaler cheftræneren.

Næste kamp er lørdag den 16. september i Bjerringbro, mens mesterholdet Team Esbjerg kommer på besøg i Aabenraa onsdag den 20. september med kampstart kl. 18.30.

SønderjyskE – Silkeborg-Voel 36-22 (17-16)
Mål: Line Uno 7, Ida Lagerbon 6, Rikke Hoffbeck 6, Josefine Dragenberg 3, Sarah Paulsen 2, Camille Mandret 2, Olivia Simonsen 2, Nicoline Olsen 2, Pernille Johannsen 2, Lea Hansen 1, Ricka Falk Gindrup 1, Tine Geertsen 1, Sara Ibranovic 1
Udvisninger: SønderjyskE 2, Silkeborg-Voel 1