Premiere-nederlag i Silkeborg

SønderjyskE åbnede sæsonen i Kvindeligaen med en udekamp tirsdag aften hos Silkeborg-Voel KFUM. SønderjyskE fulgte med indtil slutningen af første halvleg, men så trak værterne fra til en i sidste ende sikker sejr.

Da der var spillet 22 minutter af kampen måtte hjemmeholdet tage en timeout. Stillingen var da helt lige med 10-10. Taktikken forberedt hjemmefra så ud til at stemme for SønderjyskE, men hjemmeholdets kontramaskine, som man ellers var advaret imod, straffede ubønhørligt fejlene fra de lyseblå. Ved pausen førte de grønblusede med fire mål, 15-11.

Det var lidt unødvendigt, og den dårlige afslutning på første halvleg kom til at bide SønderjyskE i haserne. Anden halvleg blev indledt med nogle store målchancer blev misbrugt, og da der endelig kom gang i målscoringen igen, kom Silkeborg-Voel til at for lette mål. Afstanden på omtrent fire mål var længe standby,  og da spillet i syv mod seks ikke gav den ønskede effekt knækkede filmen lidt til sidst, hvor hjemmeholdet trak fra.

– Det var en fortjent Silkeborg-sejr. Vi er under pres i samtlige 60 minutter mod et hold, der de seneste år har været blandt de fem-seks bedste i Danmark. Det gav os nogle gode lærepenge, men samtidig er vi selvfølgelig skuffede. Vi skal rejse os hurtigt, så vi er klar til på lørdag, hvor Team Esbjerg kommer til Arena Aabenraa, udtaler cheftræner Peter Nielsen.

Louise Ellebæk gik igen forrest med målscoringen. På hendes gamle hjemmebane blev det til fem mål ligesom Pernille Johannsen. Streg-duoen Ricka Falk Gindrup og Josefine Dragenberg sluttede begge aftenen med 100 procents udnyttelse via tre mål på tre forsøg.

Lørdag kl. 15.00 kommer Team Esbjerg på besøg med Nora Mørk og Co. Vestjyderne led i aftes et choknederlag på hjemmebane til Ajax København, og dermed er virkelig lagt i kakkelovnen til det syd- og sønderjyske opgør.

Silkeborg-Voel KFUM – SønderjyskE 31-23 (15-11)
SønderjyskE : Pernille Johannsen 5, Louise Ellebæk 5, Ricka Falk Gindrup 3, Josefine Dragenberg 3, Sofie Schelde-Rasmussen 3 (1), Sarah Paulsen 2, Mette  Degn Lassen 1, Eline Osland 1
Udv.: Silkeborg-Voel 2, SønderjyskE 4