For mange misbrugte muligheder kostede dyrt

SønderjyskE tabte aftenens kamp i Kvindeligaen mod København Håndbold, der rejser hjem til hovedstaden med en sejr på 30-24.

Efter kampen stod man lidt med en ærgerlig følelse. SønderjyskE havde i store dele af kampen været mere end godt med i opgøret, men da kampen stod på vippen lidt over midtvejs i anden halvleg misbrugte de lyseblå et hav af målchancer.

Inden kampen havde cheftræner Peter Nielsen efterlyst mere effektivitet foran modstanderens mål. Det så i første omgang ud til at bære frugt. Især Pernille Johannsen var lynende effektiv. Aftenens SønderjyskE-topscorer havde allerede lavet fem mål i de første tyve minutter. Her var SønderjyskE en overgang foran med tre mål, 9-6, men ved pausen stod der 15-19 på tavlen. Til tider kom København alt for let til mål i en lidt rodet halvleg.

I anden halvleg blev der sadlet om rent taktisk, og 5-1-forsvaret så ud til at give pote. København løb ind i en scoringskrise, og momentum var længe hos SønderjyskE. Ved stillingen 20-21 var der kontakt, men så fulgte den ene misbrugte scoringsmulighed efter den anden. Den ellers så velspillende og træfsikre Pernille Johannsen, der blev Kampens Spiller, misbrugte også de mest oplagte muligheder foran Katharina Filter i gæsternes mål.

– Vi spiller godt, og publikum bidrager med en god stemning derinde. Det er bare mega træls, at vi misbruger så mange chancer. Jeg går selv i fælden og misbruger nogle meget store muligheder. Det overskygger en ellers god præstation, fortæller Pernille Johannsen.

Der var 524 tilskuere i Arena Aabenraa, og de kunne se Johannsen score seks gange. Sarah Paulsen fulgte med fire mål, og hun blev efter kampen kåret af supporterklubben som Månedens Spiller.

SønderjyskE – København Håndbold 24-30 (15-19)
Mål: Pernille Johannsen 6 (1), Sarah Paulsen 4, Josefine Dragenberg 3, Katja Johansen 3, Celina Hansen 2, Ricka Falk Gindrup 2, Olivia Simonsen 2, Sofie Schelde-Rasmussen 1, Louise Ellebæk 1.
Udvisninger: SønderjyskE 0, København 5