Søg

En holdpræstation af de store

Kasper Poulsen, 14. april 2018, kl. 20:02

436

SønderjyskE – Vendsyssel Håndbold 41-19 (21-8)

SønderjyskE: Emma Kiellberg 11, Rikke Hoffbeck 7, Caroline Rasmussen 6, Ricka Gindrup 5, Celina Hansen 4, Sara Mitova 3, Nina Bech 3, Pernille Johannsen 1 og Emma Skovmand 1

Det blev en af de lørdage, hvor man var glad for at man var i Arena Aabenraa. For det var en vanvittig flot præstation SønderjyskE leverede i dette opgør. Udeholdet fra Vendsyssel Håndbold var mødt op til kampen, velvidende at de skulle bruge minimum et point, for at undgå at havne i kvalifikationsspillet og dermed risikere at rykke ned fra 1.division. Så de havde alt at spille for, modsat hjemmeholdet som ikke var presset af resultatet, men derimod havde stor fokus på spillet.

Og den forsvarsindsats som man ønskede at se på banen, blev i den grad vist frem. De var parate de lyseblå piger og der var masser af lyspunkter set fra hjemmeholdets side af. Claudia Rompen stod en virkelig flot kamp og var dygtig til at udnytte at forsvaret fik gjort det svært for udeholdets spillere. Selvom Claudia ikke havde den store succes med sine udkast i denne kamp, så efterlod hun et yderst positivt indtryk. Og det samme gjorde Hafdis Renötudottír da hun kom på banen i 2. halvleg og hun stod bag nogle flotte assist i kontrafasen.

Selvom den lyseblå trup var presset på ressourcerne, da Leonora Demaj p.t. er skadet og Emily Baunsgaard måtte udgå med en træls skade undervejs også, så viste de resterende spillere at der er masser af energi i dem. Emma Kiellberg så i hvert fald sit snit til at krone en flot forsvarsindsats med en masse mål også. Hele 11 gange bombede hun bolden i kassen og dette var bestemt noget de SønderjyskE fans kunne lide. Hun blev da også fortjent kåret til kampens bedste spiller.

I modsatte side af banen brillerede Caroline Rasmussen med flotte mål og endnu bedre assist. Hun var yderst farlig igennem hele kampen og var dygtig til at skabe målchancer også. Og samtidigt lukkede hun af i forsvaret. Der bør bestemt også deles ros ud til Celina Hansen, som fik vist at der er så meget mere i hende, end det vi har set i perioder og hun ligner en der er klar til at brænde i gennem i de kommende kampe mod Ajax. Hendes rush op af banen, hendes mange assist og mand til mand duellerne, er noget som virkelig kan gøre en forskel i de kommende kampe.

Fløjene gjorde lige præcis det som de har været dygtige til undervejs i sæsonen, nemlig at tage de rigtige beslutninger og give dem fuld power op af banen. Rikke “Junior” Hoffbeck var banerføreren og var en fornøjelse at se folde sig ud, mens Sara Mitova fik sat et par yderst flotte mål ind fra fløjen. Mens Nina Bech og Pernille Johannsen tog de rigtige beslutninger og fuldendte fløjpræstationen.

Ricka Gindrup trak et stort læs forsvarsmæssigt og blev belønnet for hendes parathed angrebsmæssigt med mange gode indspil, som førte til mål og straffekast. Og så et stort tillykke til Emma Skovmand som fik scoret sit første mål i 1.division. Der venter forhåbentlig mange flere gode oplevelser på hende ude i fremtiden.

Kampen var som en sagt en fornøjelse og stillingen efter blot 5 minutters spil var 5-0 til hjemmeholdet. Klar, parat, start…

Det blev senere til 9-1 og 17-3 efter 20 minutters spil! Der var ikke mange fejl i hjemmeholdets spil i 1. halvleg og da forsvaret samtidigt var klar på de udfordringer der ventede dem, så skulle det blive op af bakke for udeholdet fra Vendsyssel Håndbold.

De lyseblå piger formåede at holde intensiteten igennem hele 2. halvleg og kun meget små udfald undervejs i kampen, gjorde at man kunne hente en rekordsejr på hele 22 mål! Dette er en tangering af den største sejr i 1.division i år, hvor EH Aalborg også vandt med 22 mål, nemlig 39-17 over AGF. Men det er altså første gang at et hold laver 41 mål i en kamp i denne sæson og dette skete så i turneringens sidste spillerunde.

Dermed har de SønderjyskE piger lavet 81 mål i deres to seneste kampe. Foruden de 41 mål mod Vendsyssel Håndbold, blev der jo også lavet hele 40 mål i kampen mod CHK Aarhus i Santander Cup.

Resultatet betyder at Vendsyssel Håndbold skal ud og spille nedrykningskampe for at overleve i 1.division, da både Gudme HK og Bjerringbro vandt deres sidste kamp i turneringen og lige præcis fik overhalet Vendsyssel i tabellen.

SønderjyskE skal derimod ud og spille oprykningskampe mod Ajax, hvor der spilles bedst af 3 kampe.

 

Vi fik vist at håndbold er et holdspil og pigerne arbejdede virkelig for hinanden. Den forsvarsindsats vi kom med og den indstilling vi havde med os kampen igennem, er det vi skal holde fast i. Vi kan smile over resultatet og nyde denne fantastiske sejr. Men det er ikke sejren vi kan bruge til noget fremadrettet, men derimod det der førte til det. For uanset hvor mange skader vi har, så kan vi altid kæmpe og det var lige præcis det vi var så dygtige til i dette opgør. Nu glæder vi os bare til den næste udfordring der venter på os.

Cheftræner Oli Kecman

 

 

 

 

Næste kamp spilles lørdag d.21.04 kl.15.00 i Baunehøj Arena, hvor modstanderen er Ajax.

 

 

 

Foto: Finn Poulsen

 


Del på de sociale medier:

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedintumblrmail
Hostet af: Danish Computer GroupUdviklet af: Copus