én landsdel
ét sammenhold

Køb billet
Annonce

Eliteholdet indtog Eldorado

Annonce

Mandag den 25. april var Eliteholdet inviteret indenfor hos familievirksomheden fra Haderslev, Eldorado A/S. Hvad der i sin tid blev startet som dyrehandel på Haderslev gågade af Børge og Birgit Lausen er i dag en hastigt voksende engrosvirksomhed, der i 2021 rundede 400 mio. i omsætning og samme år blev kåret som en Børsen Gazelle.

Den positive udvikling kan bl.a. tilskrives, at ægteparret undervejs sadlede om og solgte virksomhedens detailled fra for udelukkende at fungere som grossist indenfor kæledyrsartikler og dyrefoder. Desuden har et succesfuldt generationsskifte været utroligt givtigt for Eldorado, der i dag ejes og administreres af søskendeparret Pernille og Per Lausen.

Det var netop Per Lausen, der, på inspirerende vis, delte ud af sine mange erfaringer med den store vækstrejse, som virksomheden har været på under søskendeparrets ejerskab. Det var bestemt en stærk forretning, der blev givet videre til den nye generation, men Per Lausen kunne også fortælle, at der måtte tages mange opgør med fortiden for at nå dertil, hvor de er i dag.

Eldorado er til den dag i dag stadig en del af Børge Lausens DNA, hvorfor det selvsagt var en speciel situation, da styrepinden skulle videregives. I dag har Per og Børge Lausen en god ordning, hvor den økonomiske rapport gennemgås i fællesskab en gang i måneden.

Per Lausen kunne ydermere berette, at der strategisk og kulturelt er sket meget siden generationsskiftet. Det har eksempelvis været afgørende, at virksomhed og medarbejdere i højere grad blev proaktive frem for reaktive. For at underbygge dette blev der defineret både værdisæt, vision, mission, målsætninger og strategihandlingsplaner, der i høj grad har vist vejen for en sund virksomhedsudvikling. Samtidig fremhævede den administrerende direktør vigtigheden af at være kommunikativt dygtig, både internt og eksternt, når forandringer og udvikling skal gennemføres.

Det er ikke længe siden, at et nyt og højeffektivt teknologisk lager blev taget i brug i Haderslev, men med de flotte resultater, kombineret med en overtagelse af en stor konkurrent, har Eldorado atter udvokset sine rammer. Samtidig er der en ambition om at styrke indsatsen i både Norge og Sverige, ligesom at man ønsker at bryde ind på det tyske marked. Netop derfor er en ny lagerhal da også undervejs – der er altså ingen udsigt til, at Eldorado kommer til at lette foden fra speederen.

Eliteholdet takker for et spændende og indsigtsgivende oplæg samt en spændende rundvisning i Eldorados gemakker. Vi ser frem til igen at samles, når vi besøger Selected Car Group i Middelfart.

Vil du med på holdet? Kontakt da administrerende direktør i SUSAM A/S, Henrik Jepsen på mail hje@susam.dk.

Relaterede nyheder

Annonce
Annonce
 • Kommende kamp
  Nordicbet Liga
  Fredag D. 26. April 19:00
  KIF
  Kolding IF
  VS
  Sønderjyske Fodbold
  SJF
  Seneste resultat
 • Seneste resultat
  Nordicbet Liga
  Torsdag D. 18. April
  SJF
  Sønderjyske Fodbold
  0
  :
  0
  Vendsyssel FF
  VEN

Tilpas rækkefølgen på forsiden

[sortableItme]
[sortableItmeMobil]

Er du også gået glip af en nyhed?

Tilmeld dig SønderjyskE’s nyhedsbrev og få de sparket de seneste nyheder direkte i din indbakke